Eweka spotnet
Payservers

UsenetServer

usenetserver payserver

UsenetServer is een van de oudste en beste Usenet providers ter wereld. Geen enkele andere provider heeft een hogere retentie, de downloadsnelheden zijn extreem hoog en je krijgt als klant enkele handige extra’s. UsenetServer is een provider voor mensen die de beste payserver tot hun beschikking willen hebben. Zoek je een redelijk goede, goedkope payserver? Probeer dan Eweka.

usenetserver gratis testen

UsenetServer is een Tier 1 provider

De meeste Usenet providers hebben geen eigen datacentrum. Ze hebben vaak geen eens een server staan. In de meeste gevallen wordt een Nederlandse Usenet provider door 1 persoon in stand gehouden. Vaak van op een zolderkamertje. Hoe kan iemand vanaf een zolderkamer, zonder server duizenden klanten bedienen die toegang nodig hebben tot nieuwsgroepen denk je misschien?

Usenet Server GoedkoopEr moeten immers duizenden Terabytes aan data worden opgeslagen en er is op zijn minst een GB/sec verbinding nodig om ervoor te zorgen dat klanten snel kunnen downloaden. Het antwoord is vrij simpel. De ZZP’er, heeft geen servers, geen datacentrum, hij of zij huurt deze via grote Usenet providers. Als je bij een kleine Usenet provider zit, is de kans zeer groot dat deze provider de diensten van een andere, grote provider gebruikt, die wel beschikt over een groot datacentrum.

Bij UsenetServer huurt men niets vanaf een zolderkamertje. Er werken honderden mensen. De provider heeft eigen datacentrums, in zowel de VS als Europa. De verbindingsnelheid is extreem hoog, UsenetServer is een Tier 1 provider en heeft alles in eigen handen. Ze beschikken over de modernste technieken en apparatuur. Als je de beste payserver zoekt, dan moet je echt bij UsenetServer zijn.

Downloadsnelheid en retentie

UsenetServer heeft servers in de VS, maar ook in Nederland en Duitsland. Je zit dus altijd relatief dichtbij een datacentrum, waardoor de downloadsnelheid optimaal is. In de meeste gevallen kunnen zelfs de snelste glasvezelverbindingen de downloadsnelheid van UsenetServer niet bijhouden. Momenteel is de maximum downloadsnelheid 1GB/sec.

De retentie is ongekend. Momenteel heeft UsenetServer een retentie van bijna 4000 dagen. Het is dus mogelijk om 10,5 jaar oude bestanden te downloaden. Met UsenetServer krijg je toegang tot een enorme hoeveelheid films, games, muziek en app’s.

UsenetServer zoeken en downloaden

UsenetServer biedt een eigen NZB zoekmachine aan, genaamd Global Search. Met deze NZB zoekmachine kan je over het algemeen veel meer vinden dan dan met een zoekmachine zoals Binsearch of nzbindex.
usenetserver vpn

Ze raden het download programma Usenet Wire aan om mee te downloaden. Deze newsreader kan je gebruiken maar het is zeker niet noodzakelijk. Als je liever gebruik maakt van Spotnet, Spotweb of een newsreader zoals SABnzbd, dan kan dat natuurlijk.

Gratis zero log VPN

Bij het jaarabonnement krijg je een gratis zero log VPN. Hiermee kan je anoniem downloaden maar ook anoniem gebruik maken van het internet. Zero log wilt zeggen dat er helemaal geen logs worden bijgehouden. Wat je download en online doet, slaan ze niet op in logs. Gewoonlijk kost een losse VPN ongeveer 8 euro. Het is dus een leuke extra dat UsenetServer een gratis VPN verschaft bij een jaarabonnement.

Het voordeel van een VPN is niet alleen dat je anoniem kan downloaden. je kan ook een app installeren op je smartphone en tablet. Als je dan gebruik maakt van een open WiFi netwerk, is het voor kwaadwillende onmogelijk om mee te kijken wat je doet. Met een VPN ben je online veilig.

Abonnementen en prijzen

Ondanks de hoge kwaliteit die je kan verwachten vallen de kosten voor een abonnement erg mee. Met name een jaarabonnement is erg goedkoop omdat je dan een leuke korting en een gratis VPN krijgt.

Er zijn 2 pakketen, een maandabonnement en een jaarabonnement. Als je kiest voor betaling per maand kost dat $10,- maar dan krijg je er geen VPN bij. Kies je voor een jaarabonnement, dan krijg je een gratis VPN en een payserver voor slechts $7,95 per maand.

Conclusie

De prijs voor een payserver waarmee je 10,5 jaar oude bestanden kan downloaden met een snelheid van 1GB/sec is erg netjes. Bij een jaarabonnement krijg je een gratis VPN. Servers staan in zowel de VS als de EU. Onze conclusie is dat UsenetServer de kosten voor een jaarabonnement meer dan waard is.

  • Downloaden zonder limiet
  • Gratis onbeperkt Usenet doorzoeken
  • Onbeperkte downloadsnelheid (maximum is 1GB/sec)
  • 20 SSL beveiligde verbindingen
  • Toegang tot servers in de VS en de EU
  • Gratis Zero-Log
Tagged , ,