Eweka spotnet
Handleidingen

Spotnet offline?

spotnet downloaden

Je wilt Spotnet gebruiken of maakt er al een lange tijd gebruik van maar loopt tegen een probleem aan. Spotnet werkt niet, je krijgt een foutmelding of er gebeurd gewoon helemaal niets als je het programma opent.

Eweka spotnet

In dit artikel gaan we je helpen om een oplossing te vinden voor de foutmelding. Eerst moeten we het probleem zien te vinden, er kunnen namelijk vele redenen zijn waarom Spotnet niet werkt.

Nieuwsserver werkt niet

Eigenlijk is het enige wat je naast Spotnet nodig hebt, een nieuwsserver. Om Spotnet te kunnen gebruiken, heb je dus een goede nieuwsserver nodig. Zonder een newsserver kan je namelijk niets met Spot-net, een newsserver haalt alle spots op, die je later kan downloaden.

Als je het programma voor de eerst keer opstart kan het soms wel een halve dag duren voordat alles spots zijn opgehaald. De database met spots bestaat uit tientallen miljoenen spots. Met een goede nieuwsserver duurt het ook een paar uur voordat alle spots zijn gedownload,  je ze kan zien en downloaden.

Als je nog geen newsserver hebt, kan je een gratis nieuwsserver proberen. Er zijn veel newsserver aanbieders die een trail aanbieden, een proefperiode waarin je een nieuwsserver gratis mag proberen. Kijk in onze sectie nieuwsservers voor de beste nieuwsserver.

nieuwsserver werkt nietHeb je al een goede nieuwsserver? Controleer dan of de logins kloppen. Heel vaak voeren mensen de gegevens verkeerd in. Je moet een newsserver adres invoeren, een gebruikersnaam en een wachtwoord.

Een newsserver adres ziet er meestal zo uit news.jeprovider.nl of reader.jeprovider.nl  Het newsserver adres en de logins krijg je altijd van een newsserver aanbieder nadat je je hebt ingeschreven. Kijk in het klantenpaneel van de provider of email ze als je ze niet kan vinden.

Als je de newsserver van je internetprovider gebruikt kan het zijn dat deze Spot-net en usenet toegang niet toestaat. Soms staan ze alleen toe dat je tekstbestanden uit usenet nieuwsgroepen download. Ook in dat geval moet je opzoek gaan naar een andere, eventueel, gratis nieuwsserver.

Spotnet foutmelding

Er zijn verschillende foutmeldingen die kunnen verschijnen als Spotnet niet werkt. Hieronder een aantal van de meest voorkomende Spotnet foutmeldingen.

430 No Such Article
Dit is de meest voorkomende foutmelding. Hij kan twee oorzaken hebben maar eigenlijk ligt de oorzaak altijd bij je provider. Je kan iets niet downloaden omdat je provider het heeft verwijderd, omdat er een copyright klacht is binnengekomen. In de meeste gevallen ligt het echter aan retentie. Sommige nieuwsservers hebben een slechte retentie, waardoor je deze melding krijgt. Oplossing, probeer een andere newsserver provider en kijk of je het bestand dan wel kan downloaden.

502 Authentication Failed
Als je de melding ‘502 Authentication Failed‘ ziet verschijnen in Spotnet, kloppen de login gegevens van je nieuwsserver niet. Eigenlijk kan je dan maar 1 ding doen, uitzoeken wat het nieuwsserver adres is, je gebruikersnaam en je wachtwoord. Ook moet je vaak aangeven welke poort je wilt gebruiken om te downloaden. Sommige providers, staan alleen het gebruik van 1 a 2 poorten toe. 119 is een standaard poort, die geen SSL gebruikt.

903 Forbidden by its access permissions
spotnet werkt nietDe melding an attempt was made to access a socket in a way forbidden by its access permissions 903 komt niet vaak voor maar is relatief makkelijk op te lossenAls je weet hoe je MS-DOS (command prompt) kan openen, typ dan de volgende tekst en druk daarna op enter: netsh winsock reset

 

 

 

 

Los spotnet foutmelding opWeet je niet hoe je MS-DOS kan openen? Open dan een folder, het maakt niet uit welke en typ in de bovenste balk cmd en klik daarna op Enter.

Dan wordt MS-DOS geopend en kan je het commando netsh winsock reset invoeren. De foutmelding moet daarna verdwenen zijn.

Could not connect with the server
Er kunnen 2 redenen zijn voor deze foutmelding.

 • Je hebt het verkeerde nieuwsserver adres ingevuld.
 • Je nieuwsserver provider is niet bereikbaar of offline.

Socket_connect configuration system failed to initialize
Indien deze foutmelding verschijnt, moet je controleren of je de laatste versie van het .NET framework van Microsoft hebt geïnstalleerd. Spotnet werkt namelijk niet zonder dit Windows onderdeel.

931 foutmelding of error?

Er is sprake van een 931 error of foutmelding als je deze tekst ziet: “The connection attempt timed out, or the connection host has failed to respond.
Helaas is dit de lastigste Spot-net foutcode die kan geven. Probeer het volgende om de 931 foutcode op te lossen:

 • Schakel je anti-virus programma heel even uit en kijk of de melding nog verschijnt.
 • Schakel je firewall heel even uit en kijk of het error 931 er nog is.
  Is het probleem opgelost door je anti-virus of firewall uit te zetten?
  Dan ligt het daaraan en moet je een uitzondering toevoegen voor Spot-net.
 • Het kan aan je router liggen. Indien je router Spotnet blokkeert moet je zorgen dat de router een uitzondering maakt voor Spotnet.
 • 931 spotnetIs het geen van de bovenstaande problemen? Zoek dan de installatiemap op van Spotnet. Zoek naar het bestand servers.xml, open deze en voer je nieuwsserver adres in. (klik op de afbeelding hiernaast om te zien hoe)
 • Installeer tijdelijk Spotlite. Het kan voorkomen dat Spotlite de error binnen Spot-net oplost. Dit hebben wij echter nooit gezien maar wel vele keren vernomen van mensen die een Spot-net 931 foutmelding hadden.
Spotnet werkt nog steeds niet?

Als je de foutmelding niet weet op te lossen kan je de volgende 2 dingen doen.

 • Je kan Spotnet 2.0 downloaden en kijken of je het probleem dan ook hebt.
 • Het is ook mogelijk om SpotLite te gebruiken om te zoeken en daarna iets te downloaden met een usenet downloadprogramma, zoals Grabit.

Heb je een Spotnet foutmelding die je echt niet weet op te lossen?
Neem dan even contact op, misschien kunnen wij je helpen.

4.9/5 - (16 stemmen)
Tagged , ,