Eweka spotnet
Algemeen

Spotnet downloaden

spotnet 2

Spotnet is het beste programma om te downloaden uit usenet. Als je films of muziek wilt downloaden heb je altijd meerdere programma’s en websites nodig. Ook is er best veel kennis voor nodig om al die programma’s op de juiste manier in te stellen voordat je kan beginnen met downloaden. Met Spotnet heb je dat probleem niet. Je kan na de installatie direct zoeken, downloaden en genieten van je favoriete film, serie of muziek.

Spotnet downloaden en installeren

Eweka spotnet

spotnet downloadenAllereerst moet je Spotnet downloaden. Dan kan je hier doen, download altijd de laatste versie. In de laatste versie zitten de nieuwste updates verwerkt, waardoor het programma sneller, makkelijker en veiliger werkt. Veel van de oude versies werken trouwens helemaal niet eens meer. Door de laatste versie te downloaden weet je dat je het programma op alle versies van Windows kan installeren en dat het optimaal werkt.

Het downloaden is een kwestie van minuten, het is een klein installatie bestand. Na het downloaden kan je beginnen met de installatie. Dit is vrij simpel, alleen zijn er 2 nadelen.

  • Je moet een nieuwsserver voor Spot-net hebben. Indien je geen nieuwsserver hebt, of nog niet weet wat een nieuwsserver is kan je hier kijken.
  • Als je de nieuwsserver gegevens goed hebt ingevoerd begint het programma met het downloaden van de ‘spots’. Films, series, muziek en andere dingen die je kan downloaden. Een goede nieuwsserver kan spots ophalen die 2000 dagen geleden zijn geüpload naar usenet. Het gaat dan om miljoenen spots en het kan dus, zelfs met een hele snelle nieuwsserver, uren soms wel een halve dag duren voordat Spot-net klaar is voor gebruik.

Spotnet 2.0

Een andere optie is Spotnet 2.0, het is eigenlijk hetzelfde programma maar sommige mensen vinden het een prettiger download programma. Versie 2.0 is gemaakt door andere ontwikkelaars en ziet er wat mooier uit maar eigenlijk is er geen echt verschil. Het is dus maar net wat je prettig vindt, de oude versie die nog steeds het meest wordt gebruikt of Spotnet 2.0. Als je versie 2.0 wilt downloaden kan je dat hier doen.

SpotLite, Grabit en SABnzdb

Sommige mensen willen geen compleet download programma op hun computer. Ze willen een simpel, snel, klein programma waarmee ze kunnen zoeken. Als ze wat hebben gevonden, downloaden ze dat met een speciaal download programma. Zo’n download programma is gemaakt om te downloaden uit usenet, men noemt een dergelijk programma een newsreader.
De meest gebruikte newsreaders (usenet download programma’s) zijn Grabit, SABnzdb en Newsleecher.

Spotnet online of een alternatief?

Vroeger waren er vele websites die erg leken op Spotnet. Helaas zijn de meeste gesloten. Er is een script dat sommige mensen zelf draaien, SpotWeb.
Daarmee kan je eigenlijk precies hetzelfde als met Spotnet, alleen dan op een website of op je computer, middels een webserver. Eigenlijk is dat voor de meeste mensen teveel gedoe, het is veel makkelijker om te downloaden met Spotnet of SpotLite en een download programma. Heb je verstand van Apache, PHP, MySQL en wil je het script toch eens proberen? Kijk dan even op Github. Als je het script werkend hebt, moet je nog steeds een nieuwsserver hebben. Het is namelijk niet mogelijk om te downloaden uit usenet zonder een nieuwsserver.

4.7/5 - (19 stemmen)
Tagged , ,