Payservers

Pure Usenet

pure usenet

Pure Usenet is een Nederlandse payserver provider die verschillende payservers aanbiedt. Sommige mensen noemen een payserver ook wel een newsserver of nieuwsserver. Vanaf slechts €1,83 per maand is het mogelijk om bij deze provider een payserver te huren voor onbeperkt gebruik.

Eweka spotnet

Wie dat teveel geld vindt, kan er ook voor kiezen om een payserver van Pure Usenet gratis te proberen. Zoek je een net iets betere en snellere payserver die je ook gratis mag testen? Probeer dan Eweka.

Wat is Pure Usenet?

Om te kunnen downloaden uit meer dan 160.000 nieuwsgroepen, die gezamenlijk usenet vormen, heb je een newsserver nodig. Een newsserver is een server waarmee je kan downloaden uit die nieuwsgroepen. Denk hierbij niet aan ingewikkelde dingen, je hoeft geen nerd of geek te zijn om te kunnen downloaden uit nieuwsgroepen. Je krijgt logins die je kan gebruiken om te downloaden met Spotnet, Grabit, Newsleecher, SABnzbd en andere download programma’s. Dat is alles, geen technische gedoe. Je kan voor een paar euro per maand een payserver huren, waarmee je 24 uur per dag, zonder onderbrekingen kan downloaden.

pure usenet gratis proefabonnement

Pure Usenet gratis proefabonnement?

Een van de voordelen van deze provider is dat je niet hoeft te betalen. Je kan één week dag en nacht te downloaden. Veel mensen die een proefabonnement afsluiten zijn zo tevreden met hun Pure Usenet payserver dat ze er graag een paar euro voor willen betalen. Maar, dat hoeft natuurlijk niet. Valt het proefabonnement tegen, dan zit je helemaal nergens aan vast. Er is een klein nadeel. In het verleden zijn er mensen geweest die enkele week een ander proefabonnement afsloten door iedere keer een ander emailadres te gebruiken.

De provider heeft daarom telefoon of SMS verificatie ingeschakeld, zodat ze weten dat ze niet iedere week een gratis nieuwsserver aan dezelfde mensen geven. Iemand kan binnen enkele minuten 5 email adressen aanmaken, maar niet iedereen heeft elke week een ander telefoonnummer. Pure Usenet is dus nog steeds gratis te proberen. Ze willen alleen wel een telefoonnummer of SMS kunnen versturen met de activatiecode maar daar zijn geen kosten aan verbonden. Een gratis Pure Usenet proefabonnement is dus heel makkelijk af te sluiten.

Privacy en opties

Alle payservers van deze provider beschiken over SSL. Dat wilt zeggen dat niemand kan waarnemen wat je download. Je download via de payserver van deze aanbieder. Op het moment dat een verbinding gemaakt wordt, is deze prive. Je privacy is dus nooit in het geding. Al is het wel een goed idee om naast SSL een gratis VPN af te nemen. Maar dat is niet noodzakelijk.

Downloaden met Nzbserver, Place2home, Spotnet en Spotlite

Er zijn nieuwsservers die niet geschikt zijn voor onder andere Spotnet en Spotlite. Dat gaat niet op voor Pure Usenet. Je kan namelijk downloaden met alle denkbare newsreaders, usenet download programma’s. Spot-net en Spotlite zijn standaard in te stellen voor gebruik met de payservers van Pure Usenet. Als je een NZB bestand op nzbserver of place2home hebt gevonden, kan je daarna gewoon downloaden met de payserver van Pure Usenet.

5/5 - (10 stemmen)
Tagged , , , ,