Eweka spotnet
Handleidingen

Place2home

place2home website

Place2home is een Nederlands usenet forum waar je de leukste en nieuwste downloads kan vinden. Ben je opzoek naar een e-book, album of film, dan hebben ze het meestal wel. Op P2H, een afkorting voor Place2home, zijn films en series voorzien van Nederlandse ondertiteling. Je kan er ook veel Nederlandse ebooks en soaps vinden. Als je iets niet kan vinden is het mogelijk om een verzoekje te doen. Op dit moment is er geen grotere Nederlandse usenet gemeenschap dan P2H.

Place2home downloaden?

Eweka spotnet

Deze vraag komt regelmatig voorbij, waar kan ik Place2home downloaden? Dat kan niet, P2H is een website en geen programma zoals Spotnet. P2H downloaden is dus niet mogelijk. Er is ook geen API. Je kan het P2H forum natuurlijk wel bezoeken, waar en wanneer je maar wilt, mits je een account hebt.

Het grote voordeel van Place2Home is dat je geen grote, trage programma’s nodig hebt, je kan snel zoeken en daarna hetgeen je wilt hebben met een newsreader downloaden. Een newsreader is een speciaal voor usenet gemaakt download programma. Grabit is een newsreader maar ook Newsleecher en SABnzbd zijn newsreaders, usenet download programma’s dus.

Hoe downloaden via P2H?

zoeken naar NZB bestand met place2homeAls je een account hebt op P2H, kan je inloggen. Eenmaal ingelogd zoek je naar iets dat je wilt downloaden.Het is niet mogelijk om via Place2home te downloaden, het is een forum, geen download programma. Als je een spot ziet die je wilt downloaden, moet je de spotter eerst bedanken. Dat kan je doen door op de knop te klikken waarop staat ‘Bedank de poster‘.  Daarna verschijnen verschillende links naar NZB zoekmachines, waaronder Binsearch, newzleech.com en nzbindex.

Als je op een van de links klikt naar zo’n NZB zoekmachine, kan je daar het NZB bestand selecteren en downloaden. Het downloaden kan met een newsreader, een Engels woord voor usenet download programma. Grabit, Newsleecher, SABnzbd zijn daarvoor zeer geschikt maar er zijn ook andere  newsreaders. Als het downloaden is afgerond kan je het bestand uitpakken met WinRAR. Maar, de meeste newsreaders zijn in staat om gedownloade bestanden zelf uit te pakken. Nadat een bestand is uitgepakt kan je het direct gebruiken.

Place2Home storing

Het kan voorkomen dat Place2home offline is. Het is een website en niet zomaar een website. Er zijn vaak duizenden leden tegelijkertijd online, het is de grootste Nederlandse usenet website. Dan kan er natuurlijk wel eens wat fout gaan, waardoor P2H offline is. Langer dan een paar dagen is de website tot op heden niet offline geweest. Als Place2home offline is, duurt het meestal niet langer dan een uur voordat de website weer online is.

Vaak is place2home offline in verband met onderhoud van het forum of een database error. Mensen denken dan al snel dat het forum offline is dankzij Brein. Dat kan natuurlijk ooit gebeuren maar P2H is al jaren actief, het is onwaarschijnlijk dat ze zomaar offline worden gehaald door stichting Brein. In alle gevallen kan je het beste gewoon even wachten, als je dat niet wilt kan je een place2home alternatief gaan. Er zijn enkele goede alternatieven voor P2H.

De beste P2H alternatieven

Het beste alternatief voor place2home is nzbserver. Op de nzbserver website kan je vele soorten spots doorzoeken, zonder te hoeven inloggen. Heb je een spot gevonden die je wilt downloaden? Dan klik je op het vergrootglas, in de rechterbovenkant van de spot. Dan opent binsearch en kan je het NZB bestand downloaden, zoals dat ook gaat op P2H. Er zijn natuurlijk nog meer usenet websites die te vergelijken zijn met Place2home, maar goede alternatieven zijn erg zeldzaam. De meeste openen hun deuren, willen snel geld verdienen en dwingen leden bijna om te betalen. Dergelijke usenet websites gaan erg snel offline, Brein haalt ze offline of ze stoppen er zelf mee. Een goed alternatief voor Place2home is natuurlijk Spotnet. Maar Spotnet kent helaas een groot nadeel. Als je ergens anders wilt downloaden, moet je Spot-net eerst downloaden, installeren, configureren waarna het vele uren duurt voordat alle spots en reacties zijn gedownload. Pas daarna kan je spots doorzoeken en downloaden.

NZB zoekmachines
Mooie afbeeldingen, reacties van andere downloaders, waarschuwingen, je ziet ze helaas niet als je een NZB zoekmachine gebruikt. Toch kunnen NZB zoekmachines erg praktisch zijn. Op place2home is immers niet alles te vinden en het overzicht dat Spot-net weergeeft laat alleen de bestanden zien die je payserver kan vinden. Het voordeel van een goede NZB zoekmachine is dat je duizenden dagen kan terugkijken. De beste zoekmachine op dit moment is binsearch.info maar er zijn tal van andere NZB zoekmachines. Newzleech.com en nzbindex.com zijn ook redelijk goede NZB zoekmachines.

Registreren Place2home

Kan je je niet registeren? Een account aanmaken op Place2home kan lastig zijn. P2H eist namelijk dat je je inschrijft met je eigen IP adres. Je mag dus geen VPN noch proxy gebruiken of andere programma’s die je echte IP adres verbergen. Ook staan ze niet toe dat nieuwe leden zich registreren met de internetverbinding van een smartphone. Ze lijken alle nieuwe inschrijvingen handmatig te controleren en zijn erg streng. Pas na goedkeuring door een moderator van Place2home kan je het forum bezoeken. Ook hebben ze in de afgelopen 6 maanden vele accounts verwijderd van leden. Soms is het wekenlang niet mogelijk om een P2H account aan te maken, het is dan niet mogelijk om je te registreren op Place2home. Maar als je toch een account weet aan te maken heb je toegang tot de grootste usenet website in Nederland.

Beste payserver voor Place2home

Om te kunnen downloaden uit usenet nieuwsgroepen, heb je een download programma nodig. Onze voorkeur gaat uit naar SABnzbd maar er zijn ook andere programma’s, zoals Newsleecher en Grabit. Daarnaast moet je een payserver hebben, anders werkt het download programma niet. Er zijn veel goedkope payservers die toch uitstekend zijn. Een snelle payserver met een hoge retentie hoeft geen 10 euro per maand te kosten. Zo zijn Pure Usenet en Eweka uitstekende Nederlandse payservers die slechts enkele euro’s per maand kosten. Wil je echt de allerbeste payserver proberen? Dan is Usenet Server een aanrader, deze payserver kan bestanden downloaden die 10 jaar geleden zijn geüpload en heeft biedt downloadsnelheden die een gewone internetverbinding bij lange na niet haalt.

Wil je zien hoe je kan downloaden met een gratis payserver, Grabit en Place2home? Bekijk dan de video handleiding hieronder, die is gemaakt door Binsearch.nu

5/5 - (7 stemmen)
Tagged , , , , ,