Eweka spotnet
Handleidingen

Nzbserver is Spotweb

nzbserver

Wie geen zin heeft om Spotnet te installeren maar snel online de laatste spots wilt doorzoeken kan Nzbserver gebruiken. Deze usenet website gebruikt de database van Spotnet en wordt vaak geüpdatet.

Eweka spotnet

Het is een handige website, ingedeeld in vele categorieën en kan gezien worden als een usenet zoekmachine. Bij spots is informatie te vinden, afbeeldingen, een beschrijving en het meest handige is dat men direct een NZB bestand kan downloaden. Met het NZB bestand kan men de desbetreffende spot daarna downloaden met het gewenste usenet downloadprogramma. Voor beginners klinkt het moeilijk maar dat is het niet!

NZBserver NZB bestand downloaden

In de hieronder staande handleiding zie je hoe je met behulp van de website NZBserver een bestand, video, audio, etc, kan downloaden. Kijk naar de afbeeldingen hieronder zodat je weet hoe je iets kan vinden en downloaden op nzbserver.com.

NZB zoeken en downloaden

Ga naar de website nzbserver.com en zoek naar een bestand dat je wilt downloaden.

spotweb nzbserverStap 1, wij zoeken in dit voorbeeld naar een open source besturingssysteem, genaamd Linux Mint.
Er verschijnt een lijst met alles wat te maken heeft met Linux Mint.

 

nzb zoekenKlik nu op de gewenste spot die in de lijst voorkomt, zoals in stap 2 te zien is.
Daarna verschijnt, in stap 3, informatie over de spot.
Er is allerlei informatie te zien over de spot.
Je kan nu het NZB bestand downloaden door op de blauwe knop te klikken.

 

spotweb downloadenNu ben je klaar om het NZB bestand te openen met een downloadprogramma.
Er zijn vele usenet download programma’s, waaronder SABnzdb, Grabit en Newsleecher.
Maar het is ook mogelijk om met Spot-net een NZB bestand te importeren.
Spotnet zal het bestand dan downloaden, uitpakken en klaarmaken voor gebruik.

NZBserver.com is Spotweb

Als je in de titelbalk kijkt van de website zie je de naam Spotweb staan. Dat komt omdat nzbserver eigenlijk niets meer is dan een Spotweb script, dat draait op een server. Spotweb is een script dat web developers op een website kunnen plaatsen. En dan hebben ze precies hetzelfde als nzbserver aanbiedt. Het is niet duidelijk wie de beheerders zijn van de usenet website. De website is in strijd met de wet.

Het is in Nederland namelijk niet toegestaan om links naar NZB bestanden aan te bieden. Dat doet Spotweb automatisch en de website nzbserver dus ook. De mensen achter nzbserver adverteren niet, ze verdienen geen geld aan de website. Waarom onderhouden ze de website dan? Mogelijk uit principiële overwegingen.

NZBserver gebruikt de Spotnet database

Spotweb gebruikt de Spotnet database. Nzbserver.com gebruikt het Spotweb script en word dus voorzien van nieuwe spots die uit de Spotnet database worden geladen.

Het voordeel van NZBserver is dat alle spots direct online op een website te vinden zijn. Je hoeft ze niet te laden, zoals dat met Spot-net wel het geval is. Een iedere keer dat je Spotnet opnieuw opstart of update, worden nieuwe spots en reacties opgehaald en in de Spotnet database geladen.

Hoeveel spots je krijgt te zien als je Spot-net gebruikt hangt er maar net vanaf. Als je een goede nieuwsserver gebruikt, worden er veel meer spots getoond. Er worden dan meer bestanden uit veel meer nieuwsgroepen getoond, die veel langer geleden zijn geüpload.

Met een goede payserver heb je een hoge retentie en zie je dus veel spots. Met een slechte nieuwsserver zie je veel minder spots en krijg je ook vaak de melding ‘article not found‘. Het is dus de moeite waard om te kijken naar een goede payserver.

4.7/5 - (12 stemmen)
Tagged , , ,