Eweka spotnet
Algemeen

Nzbindex alternatieven

nzbindex

Nzbindex is een NZB zoekmachine waarmee je vrij makkelijk usenet nieuwsgroepen kan doorbladeren. Helaas komt het regelmatig voor dat nzbindex offline is. Wat moet je doen als je gewend bent aan deze NZB zoekmachine? Er zijn vele alternatieven voor nzbindex. Zo zijn er andere NZB zoekmachines, Spotweb websites, NZB forums en enkele praktische programma’s waaronder Spotnet.

Alternatief voor nzbindex

Eweka spotnet

Een andere NZB zoekmachine? Probeer Binsearch en Newsleecher
Als je alleen nzbindex gebruikte om nieuwsgroepen te doorzoeken zijn er enkele uitstekende alternatieve usenet zoekmachines. Ze werken hetzelfde en hebben soms zelfs een langere retentie. Je kan dus bestanden vinden die je met nzbindex nooit had gevonden. Binsearch is een uitstekende NZB zoekmachine met een hoge retentie. Als bestanden incompleet zijn of de uploader een wachtwoord heeft toegevoegd, kan je dat zien. Een andere zoekmachine waarmee je makkelijk nieuwsgroepen kan doorzoeken is Newsleecher. Helaas zijn zowel nzbindex, binsearch als newsleecher wel eens down, offline dus. Hoe kan je dan het beste usenet nieuwsgroepen doorzoeken? Er zijn betere manieren om te zoeken, zonder direct een NZB zoekmachine te hoeven gebruiken.

Spotweb, Spotnet online en nzbserver

Spotweb is een script, waarmee mensen zelf een website kunnen opzetten die lijkt op de voormalige Spotnet online. Tegenwoordig is er nog maar een website die het Spotweb script gebruikt en dat is nzbserver. Nzbserver is veel praktischer dan een NZB zoekmachine en ergens zelfs handiger dan het welbekende programma Spotnet. Het voordeel van nzbserver is dat je niets hoeft te installeren. Je hoeft je ook niet in te schrijven.

Je gaat gewoon naar de nzbserver website, zoekt en als je dan een spot hebt gevonden kan je de bijbehorende informatie bekijken en de reacties van andere mensen. Dat is erg praktisch, als een spot niet goed is, zullen mensen dat aangeven in de reacties. Doorzoek nzbserver, download een NZB bestand en je kan beginnen met downloaden. Daarvoor heb je dan natuurlijk wel een newsreader nodig, zoals SABnzdb of Grabit. Maar naast nzbserver en een download programma, heb je niets anders nodig.

Tagged , , ,