Eweka spotnet
Algemeen

Beste Usenet Provider van 2019

beste usenet provider

Als je opzoek bent naar de beste Usenet providers van 2019 dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen. Alle providers op deze pagina zijn gratis te proberen. We hebben gekeken naar retentie, downloadsnelheden, betrouwbaarheid, extra opties, de prijs en de kwaliteit van de klantenservice.

Eweka

1. Eweka biedt ongelimiteerd usenet aan voor maar €7,- per maand

eweka trialEweka is de beste Nederlandse optie in onze lijst van beste Usenet providers. Het bedrijf staat bekend om zijn fantastische aanbod aan nieuwsgroepen, alle grote nieuwsgroepen zijn gedekt. Een groot voordeel van Eweka is dat deze provider een zeer hoge retentie heeft.

De retentie is zelfs zo hoog dat deze het niet onderdoet vergeleken met grote Amerikaanse Usenet providers zoals Newshosting en Usenet Server. Er zijn in Nederland geen Usenet providers die een hoge retentie hebben dan Eweka. Alleen dat is al een goede reden om te kiezen voor Eweka.

Eweka biedt alleen een Usenet payserver dienst aan. Ze bieden dus geen download software aan. Ook bieden ze geen nzb zoekmachine aan. Om te downloaden via Eweka kan je dus het beste gebruik maken van download software zoals Spotnet, Spotweb, SABnzbd of Grabit. Het voordeel van SABnzbd is dat dit programma goed samenwerkt met tools zoals Sickbeard, Sonarr en CouchPotato. Hierdoor is het mogelijk om volledig automatisch te downloaden. Je stelt in wat je wilt downloaden en als de download beschikbaar is, zal SABnzbd automatisch voor je gaan downloaden. Dat scheelt zoeken en tijd.

Om te zoeken kan je Spotnet en Spotweb gebruiken of nzb websites zoals nzbserver, binsearch en nzbindex.

Eweka levert ook geen VPN om je privacy extra te beschermen. Eigenlijk heb je geen VPN nodig als je download via Eweka, downloaden gebeurd namelijk via SSL, waardoor je download via een beveiligde verbinding.

Eweka heeft een Usenet trial van een week, je kan dus een week gratis downloaden. Er zijn 3 abonnementen, maar het jaarabonnement is het beste. Je bespaart bijna 30% op een jaarabonnement en hoeft dan niet iedere maand opnieuw te betalen.

Pure Usenet

2. Pure Usenet onbeperkt usenet voor slechts €3,09 per maand

De goedkoopste Usenet provider in onze lijst is Pure Usenet. Als je weinig geld wilt uitgeven aan een nieuwsserver dan is Pure Usenet een uitkomst. Ze bieden een goede retentie, hoge downloadsnelheden aan en de artikel compleetheid is uitstekend.

Pure Usenet biedt, net zoals Eweka, weinig overbodige zaken aan. Mede hierom kunnen ze nieuwsservers aanbieden voor spotprijzen. Ze hebben geen eigen download software noch nzb zoekmachines en methodes. Het staat je dus geheel vrij om te downloaden met gratis software zoals SABnzbd en te zoeken met nzbserver. Maar, Pure Usenet werkt ook uitstekend samen met Spotnet en Spotweb.

Naast 3 goedkope abonnementen heeft Pure Usenet ook een gratis trial. Je kan een week lang gratis downloaden. Bevalt de trial dan kan je het beste kiezen voor een jaarabonnement, dan krijg je namelijk 20% korting op de reguliere prijs.

Newshosting

3. Newshosting onbeperkt downloaden met een gratis VPN voor $8.33 per maand

newshosting trialBij Newshosting kan je niet alleen onbeperkt downloaden, je krijgt ook toegang tot de snelste nieuwsservers in de VS en Nederland. Newshosting beschikt ook over eigen download software, waarmee je kan zoeken en downloaden. Je kan er echter ook voor kiezen om andere download software zoals Spotnet, SABnzbd of Grabit te gebruiken. En zoeken kan natuurlijk op alle mogelijke manieren.

Newshosting blijft zichzelf verbeteren. Geen enkele Usenet provider heeft een hogere retentie en ze blijven de retentie dagelijks verhogen. De downloadsnelheid is altijd extreem hoog en als je tegen een technisch probleem aanloopt of gewoon een vraag hebt dan is de klantenservice altijd zeer behulpzaam.

Bij een Newshosting abonnement krijg je ook een gratis VPN. Dat heeft als voordeel dat je privacy niet alleen beschermd wordt middels standaard SSL encryptie maar ook via een beveiligd netwerk.

Het is mogelijk om Newshosting 14 dagen gratis te testen. Bevalt de trial, dan kan je kiezen voor een abonnement. In dat geval heb je voor $8,33 een fantastische nieuwsserver met een gratis VPN.

UsenetServer

4. UsenetServer downloaden zonder limiet met VPN voor $7,95 per maand

usenet server trialUsenetServer staat voor kwaliteit en stabiliteit. Het is een van de oudste Usenet providers ter wereld.

In tegenstelling tot Newshosting heeft UsenetServer geen eigen download software. Je kan gebruik maken van alle reguliere download programma’s. Spotnet, Spotweb, Grabit, SABnzbd en Newsleecher werken fantastisch met UsenetServer. Zoeken kan via nzbserver, nzb zoekmachines en alle andere gangbare zoekmethodes.

UsenetServer beschikt over zeer snelle servers in zowel de VS als Europa. Tegen een kleine meerprijs kan je ervoor kiezen om een VPN af te nemen maar dat is geheel vrijblijvend, het zit niet standaard bij een abonnement inbegrepen. De VPN die ze aanbieden is trouwens wel uitstekend. Je hebt toegang tot snelle VPN servers in 17 verschillende landen.

Ook UsenetServer is 14 dagen gratis te proberen. Voor slechts $7,95 per maand kan je al beschikken over een nieuwsserver met een VPN. Kijk hier voor meer informatie.

Easynews

5. Easynews 150 GB web toegang en onbeperkt NNTP voor $9.98 per maand

easynews gratisEasynews is de beste keuze voor beginnende downloaders en staat voor makkelijk Usenet. Alles gebeurd namelijk via de website van Easynews. Je kan zoeken, previews zien en downloaden. Er zijn geen extra programma’s en nzb zoekmachines nodig, waardoor deze Usenet provider bij uitstek geschikt is voor beginnende downloaders. Het is echter wel mogelijk om een eigen zoek en download methode te gebruiken, Easynews werkt uitstekend met Spotnet, Spotweb, Grabit en andere download programma’s.

Dankzij de makkelijk te gebruiken webversie van deze Usenet provider is het mogelijk om zeer gericht te zoeken naar video’s, audio en vele andere bestanden. Er zijn handige filters waardoor er een duidelijk lijst met resultaten verschijnt als je zoekt naar specifieke bestanden. Het is erg handig dat je bij de getoonde bestanden een preview kan zien. Mede hierdoor weet je wat je kan verwachten als je een bestand gaat downloaden.

Vanaf $9.98 kan je al 20 GB per maand downloaden via de website. Voor $14.97 per maand krijg je 40 GB aan downloads per maand. Download je veel en het liefste via eigen download software? Dan kan je een ‘Big gig’ nieuwsserver afnemen. Je kan dan 150 GB downloaden via de Easynews website en krijgt daarnaast onbeperkt toegang tot NNTP. Je kan in dat geval dus onbeperkt downloaden met eigen download software zoals Spotnet, Spotweb en SABnzdb. De kosten voor deze Usenet account zijn $29.94 per maand. Bij dit pakket is een gratis VPN inbegrepen.

Er zijn dus veel verschillende Usenet accounts te verkrijgen, zowel voor mensen die makkelijk via de Easynews website willen downloaden, als voor mensen die graag hun eigen download software gebruiken.

Wil je Easynews eerst testen? Dat kan, ze bieden een trial aan van 14 dagen.

Tips voor het vergelijken van usenet providers

Misschien vind je het moeilijk om te kiezen voor een Usenet provider. Wij geven daarom hieronder enkele handige tips zodat je weet waar je op moet letten als je opzoek bent naar een provider die bij je past.

 • De prijs van een nieuwsserver
  Het spreekt een beetje voor zich maar het is niet nodig om meer te betalen voor een nieuwsserver provider dan noodzakelijk is. Wil je makkelijk downloaden en ben je bereid om $30,- per maand te betalen voor een provider zoals Easynews, dan is dat zeker een goede optie. Zoeken en downloaden kan dan makkelijk via een website, de retentie is uitstekend en je krijgt een VPN. Maar als je wat verder gevorderd bent als downloader en je eigen download software gebruikt zoals Spotnet en Spotweb dan zijn er goedkopere alternatieven.
  Eweka is qua prijs- en kwaliteitsverhouding dan de beste Nederlandse provider. Heb je wat minder te besteden dan is Pure Usenet een uitstekend alternatief. Kies je liever voor een goedkope Amerikaanse Usenet provider dan ben je het beste uit bij UsenetServer en Newshosting.
 • Snelheid en betrouwbaarheid
  Je hebt weinig aan een nieuwsserver als de artikel compleetheid slecht is. Als je een bestand download van 30 GB en na het downloaden ontdekt dat het bestand niet uitgepakt kan worden omdat er te weinig herstelbestanden zijn, heb je niets. Komt de term ‘article not found’ regelmatig voor dan heb je ook niets aan een nieuwsserver. Het is daarom belangrijk om voor een goede nieuwsserver te kiezen. Dat kan je onder andere doen door gebruik te maken van een trial. Tijdens de trial kan je van alles gratis downloaden en ontdekken of een Usenet provider de moeite waard is. Vergeet de downloadsnelheid niet te controleren. Er zijn providers zoals Astraweb die de downloadsnelheid behoorlijk beperken als veel klanten tegelijk aan het downloaden zijn.
 • Retentie en compleetheid
  De providers in de bovenstaande lijst werken constant aan hun retentie. De retentie wordt vrijwel dagelijks hoger, waardoor je toegang krijgt tot meer en oudere bestanden. Maar er zijn ook veel providers die een hoge retentie beloven terwijl ze daar eigenlijk helemaal niet over beschikken. Een retentie van 800 dagen is vandaag de dag het minimum. Vanaf 3000 dagen retentie wordt het pas echt interessant. Het kan voorkomen dat je en artikel niet kan downloaden. Dit beschreven wij al in het kopje hierboven, ‘Snelheid en betrouwbaarheid’. Het kan echter voorkomen dat een Usenet provider hier zelf niets aan kan doen. In verband met copyright moeten providers sommige bestanden soms verwijderen. In Nederland gebeurd dat via de zogeheten Take Down Notice en in de VS via DMCA. Maar, wat in Nederland offline moet worden gehaald, is vaak nog wel te vinden bij een Amerikaanse provider. En omgekeerd. Wil je de tekst ‘article not found’ niet meer zien en gewoon een ieder bestand downloaden? Maak dan gebruik van zowel een Amerikaanse als een Nederlandse Usenet provider. Je bent dan 2 tientjes per maand kwijt maar je kan dan gewoon alles downloaden. Vind je de Nederlandse nieuwsserver niets, dan gebruik je gewoon een Amerikaanse nieuwsserver.
 • Download software en zoeken naar bestanden
  Dit is een belangrijk punt. Ben je helemaal nieuw en onbekend met downloaden uit Usenet nieuwsgroepen? Dan is het praktisch om te kiezen voor een provider zoals Easynews. Maar, Easynews is voor sommige mensen iets te prijzig. Je kan er dan ook voor kiezen om voor een reguliere Usenet provider te kiezen, zoals Eweka, Pure Usenet, UsenetServer of Newshosting. Als je kiest voor een van deze providers kan je het programma Spotnet installeren. Het voordeel van Spotnet is dat je kan zoeken en downloaden. Spotnet is zeer geschikt voor beginnende downloaders. Na het invoeren van de nieuwsserver logins werkt Spotnet en kan je beginnen met zoeken en downloaden.
 • Online privacy, wel of geen VPN?
  Bijna iedere Usenet provider biedt SSL aan. Door te downloaden middels SSL encryptie, kan niemand waarnemen wat je download. Je download namelijk over een beveiligde verbinding. Toch kiezen veel mensen ervoor om gebruik te maken van een VPN. Niet alleen omdat het de beveiliging van downloaden middels Usenet verhoogd. Het gebruik van een VPN is ook aan te raden als je torrents download of gebruik maakt van open WiFi netwerken.
4.5/5 - (2 stemmen)
Tagged , , , , ,