Eweka spotnet
Payservers

Beste payserver 2021 top 5

payserver trial Usenet provider

Wat zijn de 5 beste payservers van 2021, die je eerst gratis kan testen? Wij hebben ze uitvoerig getest op snelheid, retentie en de prijs/kwaliteitsverhoudingen.

Eweka payserver

Eweka spotnet

Op nummer 1 in deze top 5 van beste payservers staat Eweka. Deze Nederlandse Usenet provider, die al meer dan 20 jaar bestaat, heeft eigen hardware. Eweka beschikt over eigen serverparken in verschillende EU landen. Doordat Eweka alles in eigen hand heeft, kan deze provider een fantastische payserver aanbieden voor minder dan 10 euro per maand.

De retentie bij Eweka is uitstekend. Momenteel gaat de retentie richting de 5000 dagen. Dat houdt in dat je met een Eweka payserver bestanden kan downloaden die 13 jaar geleden zijn geüpload naar een nieuwsgroep. Ook wat betreft nieuwsgroepen is Eweka een uitkomst, de provider biedt toegang tot meer dan 200.000 nieuwsgroepen. Andere providers bieden meestal niet meer dan 150.000 nieuwsgroepen aan.

De downloadsnelheid is uitstekend en overschrijd vrijwel altijd de gestelde limit. Meestal is de limit het maximum dat een gebruikers internetverbinding aan kan.

Eweka is eerst gratis te testen. Je kan een hele week gratis gebruik maken van een Eweka payserver. Daarna kan je ervoor kiezen om een abonnement te nemen. Een jaarabonnement levert de meeste korting op.

Usenet Server gratis proberen

Usenet Server is een hele oude, Amerikaanse payserver provider. Ze bieden verschillende pakketten aan. Maar, je kan gebruik maken van een Usenet trial. Als een payserver van Usenet Server tegenvalt, dan kan je de trial altijd stoppen.
usenetserver trial

De retentie is bijna 5000 dagen. De downloadsnelheid is ongelimiteerd en haalde bij ons 80MB/seconde.

UsenetBucket voor een goedkope payserver

In deze top 5 mag UsenetBucket zeker niet ontbreken. Deze Nederlandse payserver provider biedt relatief goedkope payservers aan. De retentie is iets minder dan 2000 dagen. Op sommige pakketten zit geen downloadlimiet. De downloadsnelheid is over het algemeen goed. Voor hardcore downloaders, die een Blu-ray film binnen 5 minuten willen downloaden, is deze provider minder geschikt. Maar, wie gewoon de laatste bestanden wilt downloaden, is UsenetBucket een goede optie. Zeker als je slechts enkele euro’s per maand wilt uitgeven aan een payserver.

beste payserver trial

Het beste van UsenetBucket is de payserver trial die ze aanbieden. Je mag 1 week gratis downloaden. Als je met Facebook inlogt, mag je 20 Gigabyte extra downloaden met de payserver. Een mooie manier om een goedkope payserver gratis te proberen.

XSnews gratis 14 dagen Usenet trial

Update: Gezien de vele klachten raden wij XSnews af. Zoek je een goede payserver in deze prijsklasse? Probeer Eweka 2 weken helemaal gratis uit.
Bij XSnews maken ze het mogelijk klanten erg makkelijk. Maak een account aan en download 14 dagen voor niets. Bevalt de payserver, dan kan je voor een abonnement kiezen. Een jaarabonnement is altijd het goedkoopst. De retentie is 1900+ dagen, genoeg om de laatste bestanden te downloaden. De retentie en downloadsnelheid zijn niet zo hoog als bij een premium Usenet provider. Maar, de lage prijs van de verschillende pakketten maakt dit meer dan goed.

Usenet.nl en UseNext

Update: In het verleden waren dit goede payserver providers, voor een laag maandelijks bedrag. Na klachten over incasso’s raden wij deze providers niet meer aan. Probeer UsenetBucket, 7 dagen, vrijblijvend uit.

Rate this post