Payservers

Beste payservers 2019

payserver providers 2019

Er zijn vele usenet aanbieders, die verschillende payserver diensten en pakketten aanbieden. Wat zijn de beste usenet aanbieders van 2019? Bekijk onze top 5, probeer gratis een payserver uit en ontdek het zelf! De providers in onze top 5 bieden namelijk een gratis proefperiode aan.

Beste payserver

Eweka spotnet

Er zijn veel zaken waardoor de diensten van een provider als goed of slecht kan worden ervaren. Hieronder enkele van de belangrijkste graadmeters die wij hebben meegenomen in deze top 5.

  • Kan je gratis een payserver testen?
  • De kosten en abonnementsvormen
  • Hoe zit het met de downloadsnelheid?
  • Een goede retentie
  • Met of zonder VPN
  • Hebben ze een eigen download programma?
  • Bereikbaarheid en kundigheid van de klantenservice

Beste usenet aanbieders 2019

Hieronder een overzicht van de beste payserver providers in maart 2019. Het is slechts een momentopname. Een provider kan vandaag een uitstekende dienst aanbieden en morgen alle voorwaarden veranderen.

Eweka

eweka provider
Voor een Nederlandse provider is Eweka een uitstekende payserver provider. Het is mogelijk om Eweka gratis te testen gedurende een week. Er zijn verschillende betalingsmethodes en abonnementsvormen. Een klant zit niet vast aan een contract, wie betaald voor een maand, krijg precies een maand toegang tot een payserver, waarna de dienst automatisch stopt. Ook is het mogelijk om per SMS te betalen voor 1 dag.

De downloadsnelheden zijn optimaal, in de meeste gevallen kan een reguliere internetverbinding de snelheid van het beste payserver pakket niet eens behalen. De retentie is uitstekend, met Eweka kan je bestanden downloaden die 3000 dagen geleden zijn geüpload.

Eweka biedt momenteel geen verplichte VPN aan en ze hebben ook geen eigen download programma. Dit zijn voordelen, aangezien er vele VPN providers zijn waar je eventueel zelf uit kan kiezen. Een download programma is buiten Eweka om te verkrijgen, denk hierbij aan Spotnet, Spotlite en SABnzbd.

De klantenservice is Nederlandstalig en is altijd te benaderen via een supportformulier. Ze reageren gedurende werkdagen gemiddeld binnen 4 uur, zijn klantvriendelijk en probleemgericht.

UsenetServer

usenetserver

UsenetServer, ook bekend als Usenet Server, is een Amerikaanse usenet provider. Het is een van de oudste aanbieders van payservers ter wereld.

Om UsenetServer gratis te testen moet je eerst betalen. Als de payserver niet bevalt kan je binnen 14 dagen opzeggen, waarna ze de betaling terugboeken. Er is wel een datalimiet van 10 GB, ga je daar overheen dan heb je geen recht op restitutie. De kosten hangen af van het pakket dat je kiest en de tijdsduur daarvan, maar de prijzen zijn zeer schappelijk.

Ze hebben verschillende pakketten en abonnementen. Je kan per maand, kwartaal of per jaar betalen.

De downloadsnelheden zijn ongelimiteerd, je download dus vrijwel altijd altijd met het maximum dat een reguliere verbinding aankan. Dat heeft mede te maken met de datacenters van UsenetServer, die ook in de EU staan. De retentie is absurd hoog, meer dan 3800 dagen. Dat betekend dat je bestanden kan downloaden die ouder zijn dan 10 jaar.

Als je voor een jaarabonnement kiest, krijg je er een gratis VPN bij, die geen logs bij houdt. Ze bieden geen eigen download programma aan. UsenetServer werkt fantastisch in samenwerking met Spotnet en andere usenet newsreaders, zoals Grabit en SABnzbd.

UsenetBucket

UsenetBucket is in Nederland gevestigd en biedt verschillende usenet pakketten aan.

usenetbucketEen groot voordeel van UsenetBucket is dat ze een gratis proefperiode aanbieden. Zo kan je, zonder verdere verplichtingen, 7 dagen lang gratis gebruik maken van een ‘Free Bucket’. Je kan maximaal 25 GB downloaden tijdens die week. Inschrijven voor een gratis proefaccount is makkelijk en kan zelfs via Facebook.

De provider biedt 3 verschillende usenet accounts aan, Basic Bucket, Comfort Bucket en Ultimate Bucket. Er kan betaald worden per maand, kwartaal of jaar. Bijna alle betalingsmethodes zijn aanwezig, het is zelfs mogelijk om anoniem te betalen met een PaySaveCard en cryptocurrency. De goedkoopste payserver, Basic Bucket, kost slechts €2,95 per maand.

De downloadsnelheid hangt af van het soort Bucket dat je afneemt. Zie hieronder de downloadsnelheden die bij de verschillende pakketten horen.

  • Basic Bucket          10 Mbit/seconde
  • Comfort Bucket      40 Mbit/seconde
  • Ultimate Bucket    400 Mbit/seconde

De retentie is goed, 1600+ dagen. Dat is meer dan genoeg om hele oude uploads succesvol te kunnen downloaden. UsenetBucket biedt geen VPN aan, maar alle pakketten zijn voorzien van SSL, waardoor je toch veilig kan downloaden.

Een eigen download programma hebben ze niet. Maar, UsenetBucket werkt fantastisch met alle bekende downloadprogramma’s, waaronder Spotnet.

De klantenservice is Nederlands en Engelstalig, je kan ze dus benaderen in het Nederlands. Onze ervaring is dat ze reageren binnen enkele uren en zeer klantgericht zijn.

Pure Usenet

pure usenet
Pure Usenet is een Nederlandse provider die bekend staat om zijn lage prijzen. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Zo is het mogelijk om een 20Mb/seconde payserver af te nemen voor slechts €3,09 per maand.

Op de voorpagina van de Pure Usenet website staat een oranje knop met daarop de tekst “begin je gratis proefperiode“. Pure Usenet is een week lang helemaal gratis te testen.

Bevalt de test? Dan kan je betalen per maand of per jaar. Ze hebben 3 verschillende pakketten, de goedkoopste payserver is slechts €3,09 per maand. Als je een jaarabonnement afsluit, krijg 20% korting. Betalen kan op vrijwel alle mogelijke manieren.

De downloadsnelheden variëren per pakket. Met de goedkoopste payserver, pakket Pure M, kan je downloaden met 20Mb/seconde. Pakket XL stelt je in staat om te downloaden met 60Mb/seconde en met pakket XXL krijg je de snelste paysever, waarmee de downloadsnelheid ongelimiteerd is. De retentie is 2000+ dagen, meer dan genoeg om oude bestanden te downloaden.

Pure Usenet biedt geen VPN aan en ze hebben ook geen eigen download programma. Je kan dus zelf een VPN uitkiezen en Spotnet, Grabit, SABnzbd of een iedere ander newsreader gebruiken om te downloaden.

De klantenservice is Nederlandstalig en bereikbaar middels email en Twitter.

XLned

xlned

Zoek je gewoon de goedkoopste payserver en download je weinig? Dan is XLned een optie. Het is een Nederlandse provider die sinds 2007 actief is. Ze bieden verschillende soorten payservers aan, en zijn de goedkoopste payserver provider die wij kennen.

XLned is de enige provider in deze payserver top 5 die geen proefperiode aanbiedt. Maar dat is ook niet echt nodig, voor € 2.24 heb je al een usenet account voor een hele maand. Het is mogelijk om per maand, per half jaar of per jaar te betalen voor een account. De goedkoopste payserver kost € 2.24 en voor de snelste betaal je € 7.49 per maand. Betalen kan op bijna alle manieren.

De downloadsnelheden tussen de verschillende pakketten variëren nogal. Met de goedkoopste payserver kan je met 2.5 Mb/seconde downloaden, met de snelste payserver met 120 Mb/seconde. De retentie is 2000+ dagen, wat niet slecht is.

Er is geen mogelijkheid om een VPN af te nemen bij XLned. Ze hebben ook geen eigen download programma maar, de payservers van XLned zijn geschikt om te downloaden met alle bekende downloadprogramma’s, waaronder ook Spotnet.

De klantenservice is Nederlandstalig, reageert binnen een werkdag en is bereikbaar middels email.

Vele andere usenet providers

In deze top 5 hebben wij providers opgenomen die qua prijs-kwaliteitsverhouding als beste uit de verf kwamen. Maar er zijn natuurlijk veel meer usenet aanbieders. Wij zullen daarom binnenkort veel meer payserver providers opnemen.

Tagged , , ,